Restaurantcafé Ridderikhoff

Aan de Roode Steen 9 in Hoorn, het historische hart en bruisend horecacentrum van Hoorn, bevindt zich Restaurantcafé Ridderikhoff. Een prachtige gelegenheid voor een kop koffie tot een meergangen diner. Een plek om te vergaderen, feest te vieren of om uit te rusten. Een plek om te genieten in een sfeer van  historie.

Ons restaurant is verdeeld over begane grond en 1e etage.

 

 

 

 

 


 

 

Wintertuin
Bouwmeester Bleijs heeft de Wintertuin ontworpen in de stijl van hotel Krasnapolsky in Amsterdam. De Wintertuin heeft een glazen dak en tot de verbeelding sprekende wandschilderingen uit 1886. Vele gasten zijn u al voorgegaan om in deze ruimte te "onthaasten" en te genieten van de mooiste sterrenhemels.Restaurant op 1e etage met mooi uitzicht op Roode Steen.

Ons restaurant op de eerste verdieping is opnieuw ingericht,  deze gezellige plek heeft zitplaatsen voor 36 personen. Een super gezellige plek om besloten te dineren met een grote groep. Hier serveren wij onze ambachtelijk bereide menu's of verrassen u met een brunch, high tea of kleurrijk buffet, ook zeer geschikt voor een kleinschalige receptie.Terras
Vanaf ons gezellige terras heeft u zicht op het horecaplein, het standbeeld J.P. Coen en het Westfries museum.

Geschiedenis

Toen, jaren geleden, het internationaal geroemde Theaterkostuumverhuurbedrijf Ridderikhoff de deuren sloot, stonden de "Ridderikhoff" panden leeg. Wat eerst van de kelder tot de nok gevuld was met duizenden kostuums van vijgenblad tot harnas, waren nu twee bouwvallen. Maar wel met een stichtingsdatum van 1550, imposante eiken balken, een zeldzame wintertuin uit 1886 met restanten van wandschilderingen, een Louis 16-kamer en nog meer fraais dat de historische ontwikkeling van het pand beetje bij beetje vrij gaf. Interessant genoeg voor de gemeente Hoorn om de panden aan te kopen en om na te denken over de restauratie en bestemmingsmogelijkheden. Daar ontstond het idee! Enkele enthousiaste en vooral doortastende raadsleden hadden ooit ergens genoeglijk een lunch gebruikt die bereid en opgediend werd met behulp van mensen met een verstandelijke handicap. Zou zoiets ook mogelijk zijn met de Ridderikhoffpanden? En zou dat niet veel wenselijker zijn voor het plein dan uitbreiding van de heftige horeca?

Er werd een werkgroep gevormd waarin de Provincie, de Gemeenteraad en het Gemeentebestuur van Hoorn, Stichting Stadsherstel Hoorn, Woonstichting Intermaris, Monumentenzorg, Stichting Kans, en Stichting Philadelphia Zorg participeerden. Door gezamenlijke inspanning bleek het mogelijk de bouwvallen te restaureren tot het paradepaardje van Stichting Stadsherstel Hoorn.

Samen met horecaprofessionals werd een succesvolle horecaformule ontwikkeld; een volwaardig restaurant waar je voor kiest omdat je de bediening prettig vindt, het eten voortreffelijk, de service perfect en de omgeving rustgevend en toch uitdagend.

Ridderikhoff: "om echt te zijn". "We spelen geen restaurantje: we zijn een restaurant!"

Ridderikhoff om 'echt' te zijn

Plek voor nieuwe leerlingen

http://www.

Lees verder

Ook: